dinsdag 16 juli 2013

Het Vliegende Circus (kinderversie)

Bron

Eenmaal per jaar, als de zon net is ondergegaan, strijkt het vliegende circus neer in onze tuin. 
Naast de poolster verschijnt dan een steeds groter wordende flikkerende stip.

En nu is het weer zover. We gaan allen op onze rug liggen en kijken richting poolster. De kinderen wijzen met hun vingertjes. Iedereen ligt stil tot plots iemand het circus heeft gevonden aan de hemel.


Bron
Iedereen kijkt met grote ogen naar het dichterkomende circus. Oh, verschillende mensen beginnen te springen. En kijk! Enkelen steken vuurwerkstokjes aan! Vast om het circus te verwelkomen. Het wordt vast weer een groot feest op Camping Kapittelstraat Bron
De eend "Augurk" (deze naam kreeg ze omdat ze enkel augurken lust) treedt voor het eerst op. Jaren heeft Daisy haar getraind en dit jaar is het eindelijk zover. Naar het schijnt zou ze rondvliegen met Daisy op haar rug!


Bron
 Jos de eenhoorn wil niet meedoen. Hij is een beetje jaloers omdat Daisy altijd spelletjes speelt met Augurk. Hij zit dan te kijken langs de kant en ziet hoe Daisy en Augurk lachend vliegen over de weide. We zullen straks wel zien of Daisy hem heeft kunnen overtuigen om toch mee te doen met het grote spektakel!
Bron

Bron
Hopelijk doet  Ambiorix de kleine draak ook weer mee. Vorig jaar had hij per ongeluk iemand zijn hoed in brand gespuwd. Hij is altijd wel onhandig. Elk jaar loopt er wel iets verkeerd. Maar hij is zo ontzettend schattig! Misschien komt hij vanavond ook weer even op onze handen zitten!

Ik kijk ook wel uit naar Veronika het vliegende nijlpaard .  Zij is zo een goede zangeres! Niemand zingt mooier dan haar. Maar vorig jaar was Veronika een beetje triest. Zij werd verliefd op Leo, een libelle. Leo was ook verliefd op haar maar de mama en papa van Leo vonden het helemaal niet ok! Zij zijn met Leo verhuist naar de andere kant van het meer. Leo en Veronika hebben elkaar niet meer gezien sinds dien. Ik weet dat Veronika s'avonds vaak nog even aan het meer staat te kijken naar de overkant.


De grappigste is Gregorie de Giraf! Hij laat windjes en boertjes en vindt het allemaal niet erg! Jullie zullen vast weer van zijn nek kunnen glijden! *jipie* 

Het zullen weer super dagen worden, denk je ook niet?

Maar zodra het begint te regenen, vertrekt het circus weer.
Dan moeten we met spijt in ons hart afscheid nemen. 
Dan verdwijnt het circus en verdwijnen ook alle mensen..
en wordt onze tuin weer gewoon een tuin...


Bron
1 opmerking:

  1. Allemaal onzin, behalve die eend die alleen maar Augurk (h)eet.
    Alleen daarvoor wil ik al een kaartje kopen

    BeantwoordenVerwijderen