Bron |
Toen ik deze ochtend naar de kippen ging, heel vroeg, want ik had namelijk zoveel creatieve inspiratie dat ik niet meer kon slapen! O.O,
liep ik langs de stekelbessen. Zo te zien was het
"Hét moment".
Foto: L i e s b e t h |
"Nog enkele dagen wachten en er moet geen stekelbessenconfituur meer gemaakt worden dit jaar"; hoorde ik ze fluisteren. (Echt waar!)
Bron |
Dat zijn zo van die momenten dat je echt prioriteiten moet stellen in je kleine "farmers-life"!
Met alle liefde en met assistentie van Nicki (de poes) ben ik een kilootje stekelbessen gaan plukken voor stekelbessenconfituur volgens Oma's receptenboek.
Foto: L i e s b e t h |
Voor een kilo vruchten een kilo suiker. Gemakkelijker kan echt niet. (nou ja je kan ze ook gewoon puur opeten ;)
De stekelbessen wassen en de steeltjes en "poepjes" (eindjes) verwijderen.
In een grote kom de stekelbessen met een klein beetje water laten openspringen.
Foto: L i e s b e t h |
Laten doorkoken tot het goed is ingedikt en in potjes gieten.
(en is met je vinger likken *yummy*)
L i e s b e t h |
Om te bewaren neem je best met een deksel. Dan moet je het deksel sluiten terwijl de confituur nog heet is en de pot omdraaien. Zo maak je ze steriel.
Bron |
Als je op de bron van bovenstaande foto klikt kan je labels gratis printen. *gezellig!*
En nu maar uitdelen die handel!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten